Krav Maga

Krav Maga
  • Duur 75 minuten
  • Trainer Gabriel

Functionele zelfverdediging leer je met Krav Maga bij G-Safe & Fit

Met een les Krav Maga, bij G-Safe & Fit, leer je ‘functionele zelfverdediging’. Functioneel wil in dit geval zeggen: met zo min mogelijk geweld. Krav Maga ontstond in de jaren dertig van de vorige eeuw en is een zelfverdediging concept wat uitgaat van realistische scenario’s waar je op straat in zou kunnen belanden. Je leert jezelf uit deze bedreigende situaties te redden door middel van technieken uit de vechtsport. De bewegingen die je gebruikt zijn relatief eenvoudig en natuurlijk. Hierdoor kan vrijwel iedereen ze leren en uitvoeren. Het grote voordeel hiervan is dat je ze zelfs onder stressvolle omstandigheden perfect kunt toepassen. En het maakt niet uit of je nu man bent of vrouw, jong of oud. Iedereen kan terecht bij G-Safe & Fit!

Wat leer je tijdens de lessen?

Bij Krav Maga leer je meer dan alleen zelfverdedigingstechnieken. Geweld moet zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden. Je leert daarom signalen in je omgeving te herkennen door middel van observatie. Ook leer je door middel van verbale en non verbale communicatie te anticiperen op dit soort situaties. Zo kun je voorkomen dat de situatie uit de hand loopt. Uiteraard leren we je ook wat je kunt doen als het wel tot een handgemeen komt en je tegenstander je schopt, slaat of probeert te wurgen. Ook leer je wat je kunt doen als je tegenstander gewapend is met bijvoorbeeld een mes of pistool. Het oefenen heeft overigens nog een extra voordeel. Je bent mentaal beter voorbereid als zo’n situatie zich in het echt voordoet.

De lessen worden gegeven door Gabriel Greenstein, eigenaar en oprichter van G-Safe&Fit! Tijdens zijn jeugd in Israel, heeft hij de vechtsport Krav Maga beoefend samen met nog andere (vecht)sporten. Deze sportervaringen in combinatie met zijn militaire ervaring maakt dat hij de vechtsport Krav Maga uitstekend kan overbrengen op de deelnemers.

Wil je weten of Krav Maga iets voor jou is? Kijk dan voor meer informatie op de website www.g-safe.nl.